Επεξεργασία απορριμμάτων: έργα 37 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

0
27

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τρία πολύ σημαντικά έργα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ύψους 37 εκατ. ευρώ, προωθεί ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.gr, πρόκειται για τα έργα κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ΒΔ Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, της στεγανοποίησης κυψελών στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης και της αποκατάστασης του Χώρου Ταφής Απορριμμάτων (ΧΤΑ) Ταγαράδων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το έργο κατασκευής του ΣΜΑ θα υποδέχεται τα απορριμματοφόρα των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης και θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των πραγματοποιούμενων δρομολογίων προς τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους αποκομιδής και των δημοτικών τελών.

Σε ό,τι αφορά το έργο της αποκατάστασης του ΧΤΑ στους Ταγαράδες, βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης και στόχος είναι να δημιουργηθεί στον χώρο ένα μεγάλο και επισκέψιμο περιβαλλοντικό πάρκο 800 στρεμμάτων.

Το έργο της στεγανοποίησης κυψελών στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης είναι προϋπολογισμού 7,314 εκατ. ευρώ και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του.

econews

Σχόλια