Πλαστικά απορρίμματα μετατρέπονται σε αργό πετρέλαιο!

3
518

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε λίγα χρόνια ίσως οι πετρελαϊκές εταιρείες επιδοθούν στην αποκομιδή σκουπιδιών. Η εταιρεία Agilyx, μια νέα επιχείρηση με έδρα την Πολιτεία του Όρεγκον, υποστηρίζει ότι ανέπτυξε ένα σύστημα που μετατρέπει τα πλαστικά απορρίμματα σε αργό πετρέλαιο.

Η πρωτότυπη έκδοση αναπτύσσεται τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα χρειαστούν ακόμα εννέα για την εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας.

Το σύστημα κόστους 5 εκατ. δολαρίων -πρόκειται για ένα σύμπλεγμα σωληνώσεων και δεξαμενών- κυριολεκτικά μαγειρεύει το πλαστικό μέσα σε αέριο και κατόπιν συμπυκνώνει τον ατμό σε μια “σούπα” υδρογονανθράκων μακράς αλυσίδας, οι οποίοι μπορούν εν συνεχεία να μετατραπούν σε πετρέλαιο κίνησης, καύσιμο αεροσκαφών ή άλλες ουσίες.

Μια μονάδα έχει την παραγωγική δυνατότητα να μετατρέψει 18 τόνους πλαστικού σε 130 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, ενώ αναπτύσσονται ακόμα μεγαλύτερες όπως δηλώνει στους NYTimes ο Μπομπ Σβαρτς, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

Ωφελημένες από αυτή την τεχνολογία θα είναι τόσο οι εταιρείες διύλισης όσο και οι εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων οι οποίες θα τροφοδοτήσουν την παραγωγική αλυσίδα με την πρώτη ύλη: πλαστικά απορρίμματα.

Επενδυτές και μεγάλες εταιρείες στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τεχνολογίες ανακύκλωσης και “ανάκτησης” πόρων προκειμένου όχι μόνο για να εκμεταλλευτούν επικερδώς τις τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων των κοινωνιών της κατανάλωσης αλλά και για να μη επωμιστούν τις αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών.

econews

3 Σχόλια

  1. Η μεθοδολογία είναι γνωστή απο το 1940… τόσο νέα είναι!!!
    Μάλιστα ο 1ος που την ανέπτυξε ήταν ενας Γερμανός Φυσικός για τίς ανάγκες του Χίτλερ (πόλεμος γάρ) …
    Δείχνει όμως αυτή η «ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ»,πόσο έχει προοδεύσει η ΕΠΙΣΤΗΜΗ,(χα χα χα )

Comments are closed.