Απορρίμματα: "ανοίξτε τώρα το ΧΥΤΑ Φυλής κόντρα στους συνδικαλιστές" λέει η ΝΔ

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε κοινή δήλωση για την κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα στην Αττική προχώρησαν ο υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπεύθυνος τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Χρήστος Ζώης.

Οι κκ. Μητσοτάκης και Ζώης κατηγορούν την κυβέρνηση για «προκλητική αδιαφορία», αλλά και τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ για άσκηση «συνδικαλιστικού εκβιασμού».

«Αν και η κατάσταση που επικρατεί στην Αττική με τα σκουπίδια είναι πλέον τραγική, κανένας δεν φαίνεται να συγκινείται. Την ώρα που 50.000 τόνοι σκουπιδιών έχουν «πνίξει» την πρωτεύουσα, η κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία.

Ανέχεται την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία παίζει απροκάλυπτα με την υγεία εκατομμυρίων κατοίκων του λεκανοπεδίου και δεν έχει καν το σθένος να εφαρμόσει τις σχετικές αποφάσεις της δικαιοσύνης. Κατά τα άλλα, αναλώνεται σε ανούσιες δηλώσεις και θεωρητικολογίες αρμόδιων Υπουργών όπως ο κ. Κουκουλόπουλος και δεν παίρνει καμία απολύτως απόφαση. Κι όλα αυτά σε βάρος των πολιτών που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα σκουπίδια στην πόρτα τους.

Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν κυβερνά κι έχει χάσει τον έλεγχο σε όλους τους τομείς. Η αδράνεια και η παραλυσία της στο ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών είναι ενδεικτική και συντηρεί μια γενικευμένη αίσθηση ανομίας και μπαχάλου που τείνουν να επικρατήσουν στη χώρα. Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να χειρίζεται ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας με ξεπερασμένο πολιτικάντικο τρόπο και να αφήνει να διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κι επικίνδυνη κατάσταση.

Γι’ αυτό οφείλει, έστω και τώρα, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να επιβάλλει το άνοιγμα του υπό κατάληψη ΧΥΤΑ της Φυλής και την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους. Η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά σε αυτήν την εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο, δεν αντέχει άλλο να είναι όμηρος της κυβερνητικής αναποφασιστικότητας και των κάθε λογής συνδικαλιστικών εκβιασμών».

econews

Σχόλια