ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: προαναγγέλλει κινητοποιήσεις για το ενιαίο μισθολόγιο

0
19

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, των άλλων ΔΕΚΟ και του Δημοσίου έχουν απώλειες της τάξης του 50 με 75% στον μισθό τους.

Υπενθυμίζοντας ότι με τους νόμους  3833 και 3845 η μισθοδοσία της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 294 εκατ. ευρώ, η ΓΕΝΟΠ τονίζει ότι αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, «θα δοθεί η χαριστική βολή σε 21.000 εργαζομένους».

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι έτσι ακριβώς θα συμβεί γιατί με τα όσα περιλαμβάνονται στο νόμο οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και των άλλων ΔΕΚΟ αλλά και του Δημοσίου θα έχουν και νέες απώλειες πάνω από το 50% του μισθού τους που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν το 75%».

«Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, χωρίς να απειλούμε και να προκαλούμε κανέναν, έστω και την τελευταία στιγμή, καλούμε την κυβέρνηση να δει τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του αντιλαϊκού και αντεργατικού νομοσχεδίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

econews

Σχόλια