Φουκουσίμα: σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλονται 300.000 παιδιά

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε εξετάσεις για προβλήματα στον θυρεοειδή υποβάλλονται 300.000 παιδιά σε περιοχές κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Το τελευταίο διάστημα οι γονείς εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο η διαρροή ραδιενέργειας να σχετίζεται με ανωμαλίες στον θυρεοειδή, επικαλούμενοι παλαιότερες έρευνες μετά το ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986.

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα καταστράφηκε μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τον Μάρτιο την ανατολική Ιαπωνία, αφήνοντας 20.000 νεκρούς.

Οι ιατρικές εξετάσεις ξεκίνησαν μετά τη διενέργεια ανεπίσημης έρευνας που έδειξε ότι 10 στα 130 παιδιά που εγκατέλειψαν τη Φουκουσίμα παρουσίασαν προβλήματα στον θυρεοειδή αδένα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούσαν να συνδέσουν επίσημα τα προβλήματα του θυρεοειδούς με την πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας.

Με το πέρασμα του χρόνου οι ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις της μόλυνσης από την παρατεταμένη έκθεση στη ραδιενέργεια εντείνονται.

econews

Σχόλια