Υδρογονάνθρακες: «προσοχή στις δηλώσεις για τα αποθέματα» συνέστησε ο Καλαφάτης

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε δήλωση με αφορμή την ενημέρωση της Κυβερνητικής Επιτροπής από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη για το ζήτημα έρευνας και εξόρυξης Υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας προέβη ο υπεύθυνος τομέα Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης κάλεσε την κυβέρνηση να είναι πιο προσεκτική στις δηλώσεις για το ύψος των απολήψιμων αποθεμάτων υδρογονανθράκων στο ελληνικό θαλάσσιο υπέδαφος και επανέλαβε τη στήριξη του κόμματός του στη διενέργεια ερευνών.

Αναλυτικά, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε τα εξής:

«Ξαφνικά, σήμερα, η κυβέρνηση προέβη σε νέες ανακοινώσεις για το ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα της έρευνας Υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Σήμερα, εγκρίνει και ανακοινώνει την ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος (open door) που θα βγει, όμως, επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2012 και η οποία θα αφορά έρευνες πετρελαίου σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Η εσπευσμένη σχετική ανακοίνωση, ωστόσο, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα :

Από που προέρχονται οι εκτιμήσεις περί 300.000 βαρελιών πετρελαίου και οι υπολογισμοί της αξίας τους στο ύψος των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ ;

• Πώς μπορεί η κυβέρνηση να προβαίνει σε εκτιμήσεις αποθεμάτων και μάλιστα «απολήψιμων», πριν διεξαχθεί συστηματική έρευνα και κυρίως πριν γίνουν ερευνητικές γεωτρήσεις ;

Οι πιθανότητες να φιλοξενεί το υπέδαφος της χώρας μας υδρογονάνθρακες είναι πολύ μεγάλες.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την έρευνα και αναζήτηση υδρογονανθράκων στη χώρα. Αντιμετωπίζει το θέμα με υπευθυνότητα και με τη σοβαρότητα που απαιτεί μια τόσο σημαντική για την ελληνική οικονομία αναπτυξιακή προοπτική».

econews

Σχόλια