Αραβικό ψάρι με σάλτσα ταχίνι (video)

0
33

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δείτε στο video μια gourmet συνταγή από την Ελένη…

Υλικά
1 τσιπούρα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 λεμόνια
Κοτσάνια μαϊντανού και φύλα μαϊντανού
1 κουτάλια της σούπας ταχίνι
Αλάτι, Πιπέρι, Λάδι

Εκτέλεση
1.Πλένουμε την τσιπούρα καλά και στραγγίζουμε τα νερά της. Στύβουμε το χυμό του μισού λεμονιού και τον ανακατεύουμε με λίγο αλάτι. Με το μείγμα αυτό πασπαλίζουμε το ψάρι και το αφήνουμε για 30 λεπτά να τραβήξει το άρωμα του.

2.Για την σάλτσα ταχίνι ξεκινάμε κόβοντας το σκόρδο, το λιώνουμε και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ που έχουμε αδειάσει το ταχίνι.Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια μαϊντανού και τα ρίχνουμε μαζί με τα φύλα μέσα στο ίδιο μπολ. Στύβουμε και το υπόλοιπο λεμόνι και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά και προσθέτουμε λίγο νερό για να αραιώσει η σάλτσα.

3.Ανοίγουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς για να τον προθερμάνουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Αφού έχει περάσει μισή ώρα στραγγίζουμε το ψάρι πολύ καλά, το πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

4.Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το γεμίζουμε με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τη σάλτσα. Την υπόλοιπη σάλτσα τη ρίχνουμε από πάνω και στις 2 πλευρές. Επίσης προσθέτουμε φέτες λεμόνι πάνω και κάτω από το ψάρι για να ψηθεί μαζί τους για μισή ώρα ακόμα στους 125 βαθμούς.

Δείτε το video από το DIYTV
 

Σχόλια