Στο έλεος των σκουπιδιών Αθήνα – Θεσσαλονίκη

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Λόφοι σκουπιδιών έχουν συγκεντρωθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, με απόφαση που πήρε αργά χθες βράδυ η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ και στα δημοτικά αμαξοστάσια, ενώ οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν και σε νέες καταλήψεις των δημαρχείων της χώρας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συνέχιση και την ένταση του ποικιλόμορφου αγώνα τις επόμενες μέρες εν όψει και της γενικής απεργίας στις 19 Οκτωβρίου 2011».

Παράλληλα η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί όλα τα Σωματεία να προχωρήσουν Πέμπτη και την Παρασκευή σε γενικές συνελεύσεις και ζητά από τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις υπουργείων, σχολείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων κτηρίων.

Έληξε η κατάληψη στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Άνοιξε τα ξημερώματα ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισαν λήξη των κινητοποιήσεων μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, σωροί είναι τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης καθώς ξεπερνούν τους 500 τόνους. Εκτιμάται ότι για την αποκομιδή τους θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο 24ωρα.

econews

Σχόλια