Γδέρνουν ζωντανά σκυλιά για μπότες UGG απομίμηση

7
533

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Απάνθρωπες πρακτικές θανάτωσης σκύλων εφαρμόζονται σε εκτροφεία στην Κίνα, που εξάγουν το δέρμα των άτυχων ζώων στην Αυστραλία για την κατασκευή απομιμήσεων μποτών Ugg.

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society», που προχώρησε στη διενέργεια ελέγχων, κατασκευαστές μποτών στην Αυστραλία προμηθεύονται τη «ματωμένη» γούνα των σκύλων, ωστόσο παραπλανούν τους ανυποψίαστους καταναλωτές αναγράφοντας στην ετικέτα ότι χρησιμοποιούν μαλλί προβάτων και άλλα υλικά.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, στην πλειονότητα των απομιμήσεων χρησιμοποιείται γούνα νυκτερευτών (raccoon dogs), που ζουν στην ανατολική Ασία και έχουν συγγένεια με παμφάγα και σαρκοφάγα θηλαστικά όπως οι λύκοι, οι αλεπούδες, τα τσακάλια και τα κογιότ.

Στο σοκαριστικό video που είδε το φως της δημοσιότητας, τα τρομοκρατημένα ζώα γδέρνονται ζωντανά από Κινέζους εργάτες που τα πετούν σε σωρούς.

Σε ένα στιγμιότυπο διακρίνεται ένας σκύλος χωρίς δέρμα και γούνα να σηκώνει αδύναμα το κεφάλι του.

Αν και η εισαγωγή γούνας από σκύλους και γάτες έχει απαγορευθεί επίσημα στην Αυστραλία από το 2004, δεν ισχύει το ίδιο για τη γούνα νυκτερευτών, με αποτέλεσμα το «ματωμένο» εμπόριο να συνεχίζεται.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε ένα ζευγάρι απομίμησης Ugg που εξετάστηκε από την «Humane Society», στην ετικέτα αναγραφόταν ότι οι μπότες κατασκευάστηκαν από μαλλί προβάτου, αν και οι έλεγχοι έδειξαν ότι η γούνα προερχόταν από σκύλο.

Σε δηλώσεις της η διευθύντρια της οργάνωσης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο και πως εκτός από τις απομιμήσεις μποτών Ugg, στην Αυστραλία εισάγονται και κυκλοφορούν δεκάδες προϊόντα με δέρμα σκύλων.

econews

7 Σχόλια

  1. Έχω ακούσει ότι τα σκυλιά τρώγονται στην Κίνα βραστά.
    Θα μπορούσαν να τα σκοτώνουν χωρίς να τα βασανίζουν γδέρνοντας τα ζωντανά.
    Και αφού πάρουν τη γούνα τους να τα τρώνε ώστε να μην θυσιάζονται μάταια για να γίνουν μπότες απομίμηση.

  2. Δυστηχώς αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια στην Κίνα. Είχα βρεί ένα άκρως σοκαριστικό video από ιστοσελίδα κάποιας διεθνούς φιλοζωϊκής οργάνωσης και έδειχναν που γδέρναν ζωντανά τα κακόμοιρα σκυλάκια, απορώ πως άντεχαν και το κάναν αυτό οι άνθρωποι εκεί.
    Δυστηχώς αποδυκνείεται με τον καλύτερο τρόπο οτι ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ζώο του κόσμου.

Comments are closed.