Η Barbie έχασε τη μάχη με τη Greenpeace

1
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ανταποκρινόμενη στις πιέσεις της Greenpeace, η Mattel ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα σταματήσει να προμηθεύεται χαρτί και συσκευασίες από μεγάλες χαρτοβιομηχανίες που κατηγορούνται για αποψίλωση δασών.

Η απόφαση της Mattel ελήφθη μετά το «σκάνδαλο» που ξέσπασε για τις συσκευασίες της από την Ινδονησία, οι οποίες όπως αποκαλύφθηκε από ελέγχους που διεξήγαγε η Greenpeace, περιλάμβαναν μεγάλες ποσότητες ξυλείας από τροπικά δάση της περιοχής.

Για να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να ασκήσει πιέσεις στην εταιρεία, η Greenpeace χρησιμοποίησε τη διαφημιστική εκστρατεία της Mattel, όπου η Barbie και ο Ken συναντιούνται ξανά.

Έτσι, δυο ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης υποδύθηκαν τους διάσημους  «πρωταγωνιστές» της Mattel και τον Ιούνιο επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας οδηγώντας έναν ροζ … εκσκαφέα!

Για άλλη μια φορά οι ακτιβιστές της Greenpeace κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα, κρεμώντας από το κτίριο ένα πανό που έγραφε: «Barbie τελειώσαμε. Δεν βγαίνω με κορίτσια που σχετίζονται με την αποψίλωση δασών».

Η Mattel τελικά υποχώρησε στις πιέσεις της οργάνωσης και, όπως ανακοίνωσε, θέσπισε νέα πολιτική για τις συσκευασίες της, δίνοντας έμφαση στην εξακρίβωση των περιοχών προέλευσης των υλικών που χρησιμοποιεί και ζητώντας εγγυήσεις διασφάλισης.

Ειδικότερα, διαβεβαίωσε ότι θα αυξήσει την ποσότητα ανακυκλωμένου χαρτιού στις συσκευασίες της και πως θα προμηθεύεται προϊόντα ξυλείας πιστοποιημένα από τον Μη Κερδοσκοπικό οργανισμό «Συμβούλιο για τη Διαχείριση των Δασών» (FCS), που αγωνίζεται για την αειφόρο διαχείριση των δασών.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.