Βιομηχανικά απόβλητα στο Δρέπανο Αχαΐας

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Απόβλητα βιομηχανικού τύπου περιείχαν τα 40 περίπου βαρέλια που εντοπίστηκαν προ ημερών σε περιοχή του Δρεπάνου Αχαΐας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενήργησε σε δείγμα του υλικού το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο ο οποίος και είχε ζητήσει μ’ έγγραφο του την διενέργεια του ελέγχου και μάλιστα κατά προτεραιότητα. Αμέσως μετά την παραλαβή των αποτελεσμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες ώστε να ενημερωθούν οι κατά το νόμο αρμόδιες αρχές για την απομάκρυνση των βαρελιών.

Επίσης, τα αποτελέσματα των ελέγχων κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Πατρέων και στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα. Ο χώρος στον οποίο εντοπίστηκαν τα βαρέλια με τα βιομηχανικά απόβλητα έχει αποκλεισθεί ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, με αναφορά της στην Αστυνομία, έχει ζητήσει την διεξαγωγή ερευνών για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της απόρριψης.

econews

Σχόλια