Μήλος: περιβαλλοντική επένδυση 10 εκατ. ευρώ από την S&B

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη νέα κλειστή αποθήκη επεξεργασμένου μπεντονίτη της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, εγκαινίασαν χθες στη Μήλο η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Oδυσσέας Κυριακόπουλος.

Η κλειστή αποθήκη επεξεργασμένου μπεντονίτη, συνολικής χωρητικότητας 40.000 τόνων, είναι κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα και αποτελείται από 20 κλειστά διαμερίσματα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για ένα μοναδικό έργο σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο μελετήθηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για τις εγκαταστάσεις της S&B στα Βούδια της Μήλου.

Η αποθήκη διαθέτει φίλτρα για την κατακράτηση της σκόνης σε όλες τις θέσεις που απαιτείται, ενώ πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα διασφαλίζουν βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης και διαχείρισης του προϊόντος και μέγιστη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του εργασιακού χώρου και των εργαζομένων.

Η επένδυση της τάξεως των 10 εκατομμυρίων ευρώ αποσκοπεί στην περιβαλλοντικά υπεύθυνη διαχείριση (μεταφορά – αποθήκευση) του ξηρού μπεντονίτη μέσα στις εγκαταστάσεις των Βουδίων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και μια σειρά από λειτουργικά οφέλη.

«Η επένδυση αυτή, η μεγαλύτερη που έχουμε κάνει παγκοσμίως, δεν έχει οικονομική απόδοση με τη στενή έννοια του όρου. Το έργο, όμως, αποδίδει τιμή στις πέντε εταιρικές αξίες που διέπουν τη λειτουργία μας, την τήρηση των υποσχέσεών μας, το σεβασμό για τους εργαζομένους, την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση των πελατών μας και, ιδιαίτερα, το σεβασμό στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε», τόνισε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Κρίτων Αναβλαβής.

econews

Σχόλια