Κιλκίς: καθαρισμός των Δίδυμων Καπναποθηκών

1
56

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στον καθαρισμό του χώρου περιμετρικά των Δίδυμων Καπναποθηκών στην πόλη του Κιλκίς προχώρησε η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, κατόπιν εντολής του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα.

Ο ευπρεπισμός των εν λόγω κτιρίων κρίθηκε όχι μόνο αναγκαίος αλλά και επιτακτικός από την δημοτική αρχή Κιλκίς, προκειμένου να βελτιωθεί αισθητικά μιά από τις πιο ιστορικές και κεντρικές γειτονιές της πόλης.

Τις εργασίες που έλαβαν χώρα από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι συντόνιζαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αντώνης Μανουσαρίδης και ο επόπτης καθαριότητας κ. Ηρακλής Χατζηκυριάκος.

Στην επιχείρηση καθαρισμού συμμετείχαν 13 εργάτες, οι οποίοι απομάκρυναν από τον χώρο κάθε λογής σκουπίδι, από μπάζα, κλαδιά, σίδερα, ογκώδη αντικείμενα μέχρι και παλιές ηλεκτρικές συσκευές. Ο όγκος των απορριμμάτων συγκεντρώθηκε σε 7 μεγάλα και 10 μικρά φορτηγά του Δήμου Κιλκίς.

Πρόθεση τώρα της δημοτικής αρχής Κιλκίς, μετά από τις Δίδυμες Καπναποθήκες, είναι να συνεχιστούν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα προβληματικά και εγκαταλελειμμένα κτίρια με απώτερο σκοπό να αναβαθμιστεί και η εικόνα της πόλης, αλλά ταυτόχρονα και η ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς αρκετά από αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραία!! Απομένει τώρα τα κτίρια αυτά να διατηρηθούν καθαρά και να βρουν έναν νέο λόγο ύπαρξης και να ξαναγίνουν λειτουργικά!
    Εύχομαι να γίνουν εστία πολιτισμού για τους δημότες :)

Comments are closed.