Αύρα-Αρκτούρος συνέλεξαν 5 τόνους απορριμμάτων στο δάσος του Παρνασσού

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, κάνοντας πράξη την αγάπη του για το περιβάλλον και τη φροντίδα των ελληνικών δασών, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθαρά Δάση», πραγματοποίησε ένα ακόμα δασικό καθαρισμό αυτή τη φορά στην Αράχωβα!

Στην Αράχωβα το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πραγματοποίησαν καθαρισμό του δάσους του Παρνασσού, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στην ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων ως προς την αξία του δασικού καθαρισμού, όσο και στη διατήρηση αυτού του φυσικού πνεύμονα πρασίνου που αποτελεί, παράλληλα, έναν προσφιλή χώρο αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αράχωβας. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Διστόμου-Αντίκυρας-Αράχωβας (δημοτική ενότητα Αράχωβας).

Η περιβαλλοντική δράση «Καθαρά Δάση» που ολοκληρώθηκε με τον καθαρισμό του δάσους του Παρνασσού, εξελίχθηκε σε μια γιορτή για το περιβάλλον με την ενθουσιώδη συμμετοχή των κατοίκων! Το ΑΥΡΑ, σε συνεργασία με την ειδική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, φρόντισε για τη σωστή ενημέρωση και τη προστασία των εθελοντών, για τον εξοπλισμό τους με τα αναγκαία σύνεργα καθαρισμού (σακούλες – γάντια) και για τη σωστή ενυδάτωση και τόνωση τους.

Όλοι οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές στη δράση «Καθαρά Δάση» πήραν αναμνηστικά δώρα, ενώ θα λάβουν ηλεκτρονικά από το ΑΥΡΑ και σχετικό πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους στο δασικό καθαρισμό!

Με την πολύτιμη συμμετοχή των 210 εθελοντών πολιτών:
• Καθαρίσαμε 20 στρέμματα του δάσους του Παρνασσού (περιοχή “Λιβάδι”)
• Συλλέξαμε 5 τόνους απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών

Πολύτιμη ήταν η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των εθελοντών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, των εργαζομένων στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και των εθελοντών πολιτών, παιδιών και νέων που συμμετείχαν στη δράση!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάποια δάση έχουν τη δική τους Αύρα» που πραγματοποιεί τα τελευταία 3 χρόνια το ΑΥΡΑ σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, τη μη κυβερνητική οργάνωση για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην ελληνική ύπαιθρο με έδρα τη πόλη της Θεσσαλονίκης, ανέλαβε την πρωτοβουλία καθαρισμού 7 δασών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Βόλο, Κομοτηνή και Αράχωβα, προσκαλώντας σε ενεργό συμμετοχή εθελοντές πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί για την προστασία του πρασίνου στην περιοχή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πρωτοβουλία του ΑΥΡΑ «Καθαρά Δάση», καθώς και για πρόσβαση σε αρθρογραφία με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, επισκεφθείτε το ανανεωμένο διαδραστικό website www.avragreen.gr

Σχόλια