Πρόγραμμα ενοικίασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Παρίσι – Παγκόσμια καινοτομία

1
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων, το Παρίσι κάνει το επόμενο βήμα προωθώντας την ενοικίαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε κομβικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη πρωτοβουλία του επιχειρηματία Βίνσεντ Μπαλορέ, που έχει στενούς δεσμούς με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε την Κυριακή και μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορούν στους δρόμους του Παρισιού 250 ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά οχήματα.

Υπολογίζεται ότι τον Ιούνιο του 2012 ο αριθμός των τετραθέσιων αυτοκινήτων θα αυξηθεί σε 2.000, τα οποία θα διατίθενται σε ειδικούς σταθμούς σε 46 δημοτικά διαμερίσματα.

«Η υπηρεσία θα συμπληρώσει τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα ταξί. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τα διαθέσιμα Μέσα Μεταφοράς», δήλωσε η αναπληρώτρια δήμαρχος Ανίκ Λεπετίτ.

Ο όμιλος Μπολορέ εκτιμά ότι χρειάζονται περίπου 80.000 χρήστες ώστε το πρόγραμμα να καταστεί κερδοφόρο και ελπίζει ότι θα προσελκύσει πλήθος πελατών με το χαμηλό κόστος των 12 ευρώ το μήνα για την ετήσια συνδρομή.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ενδιαφέρον τρόπος για πράσινη επιχειρηματικότητα.
    Θα βοηθήσει και στην εξοικίωση του κόσμου με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γιατί όποιος έχει οδηγήσει ένα κταλαβαίνει αμέσως τα προτερήματα του.

Comments are closed.