Φιλετίνια μοσχαριού με σάλτσα whiskey και μέλι (video)

2
3620

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για να φτιάξετε τα φιλετίνια μοσχαριού με μέλι και ουίσκι χρειάζονται τα παρακάτω υλικά:

Υλικά
200 γραμμάρια φιλετίνια μοσχαριού ( μερίδα)
1/2 ποτήρι του νερού whiskey
Αλεύρι
1 κύβο βοδινού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
50 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι ,πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.Για αρχή αλατοπιπερώνουμε τα φιλετίνια μας .Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο μέχρι να κάψει πολύ καλά, βάζουμε τα φιλετίνια και τα θωρακίζουμε καλά από τις δύο μεριές (σοτέ).

2.Μετά στραγγίζουμε το τηγάνι από τα καμένα λάδια. Σβήνουμε με whiskey. Χαμηλώνουμε την φωτιά και καπακώνουμε. Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2 λεπτά για να πετύχουμε μέτριο ψήσιμο (προαιρετικό).

3.Στην συνέχεια βγάζουμε τα φιλετίνια από το τηγάνι και βάζουμε τον ζωμό βοδινού και το μέλι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ελέγχουμε τα αλατοπίπερα μας και βάζουμε πάλι τα φιλετίνια στο τηγάνι.

4.Τελειώνουμε την σάλτσα προσθέτοντας τα 50 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο. Γαρνίρουμε με ρύζι και σερβίρουμε.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής από τον chef Νίκο Θωμά:

Πηγή DIYTV

2 Σχόλια

Comments are closed.