ΑΡΧΕΛΩΝ: Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής από 19 Οκτωβρίου

0
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τα σχολεία άνοιξαν! Μαζί ξεκινά και ο ΑΡΧΕΛΩΝ το φετινό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής και δέχεται προκαθορισμένα ραντεβού στο τηλ 2105231342 για το εξής ωράριο:

α) 9:30 β) 11:15 Δευτέρα με Παρασκευή για ομάδες μαθητών ( έως 50 ατόμων).

Aπό το 1994 ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας και την έγκριση του Υπουργείου Γεωργίας διατηρούν το μοναδικό Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας στην Ελλάδα που βρίσκεται στην 3η μαρίνα Γλυφάδας.

Εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες από όλη την Ελλάδα περιθάλπονται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάσωσης και επιβλέπονται από κτηνιάτρους και ειδικευμένο προσωπικό, ενώ στη συνέχεια απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο επισκέπτης μαθαίνει πολλές πληροφορίες για το τραυματισμένο και απειλούμενο για εξαφάνιση ζώο, μπορεί να το δει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε δεξαμενές όσο περιθάλπεται από άτομα του κέντρου διάσωσης ώσπου η κατάσταση της υγείας του να του επιτρέψει να επιστρέψει πίσω στο θαλάσσιο περιβάλλον. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο χώρος διαμορφώθηκε από παλαιά βαγόνια τρένου του ΟΣΕ που τα δώρισε στον ΑΡΧΕΛΩΝ το 1994.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται και το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής ,εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στον χώρο και στις δεξαμενές με τις τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες, προβολή παρουσίασης ( PowerPoint), συζήτηση και σχόλια για τις αιτίες και τις λύσεις σε οικολογικά ζητήματα , κάποιες εκπλήξεις για τους μαθητές και δώρα για την μαθητική κοινότητα (αφίσα κ.ά).

Την περσινή χρονιά τον ΑΡΧΕΛΩΝ τίμησαν με την παρουσία τους 10.000 μαθητές και συνοδοί.

Με μεγάλη χαρά, οι υπεύθυνοι της περιβαλλοντικής οργάνωσης περιμένουν και φέτος μαθητές από παιδικούς σταθμούς , νηπιαγωγεία, δημοτικά , γυμνάσια και λύκεια από την Αττική αλλά και από όλη την Ελλάδα. Για την επίσκεψη οργανωμένης ομάδας απαιτείται τηλεφωνική συνεννόηση για ραντεβού στο τηλ : 2105231342 (κα. Έλλη Ταραμπέ)

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον ΑΡΧΕΛΩΝ στο e-mail education@archelon.gr και στα τηλέφωνα 6932640949 (κα. Ανθούλα Τόγια)

Σχόλια