ΧΥΤΑ Κερατέας: νέος γύρος αντιπαραθέσεων

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Θέσεις μάχης παίρνουν και πάλι οι κάτοικοι της Κερατέας, που καταγγέλλουν πως  παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις, ο σχεδιασμός για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, προχωρά χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr, οι κάτοικοι της Κερατέας υποστηρίζουν ότι όλα υλοποιούνται βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει εξαγγείλει από την αρχή η κυβέρνηση, χωρίς την παραμικρή τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για αλλαγή χωροθέτησης.

Τα μέλη της επιτροπής κατοίκων που αντιτίθενται στην χωματερή επισημαίνουν ότι τον Αύγουστο, το αρμόδιο υπουργείο δημοσίευσε την προκαταρτική προκήρυξη για την μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση με τους υποψήφιους εργολάβους που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα έργα.

Σε αυτό το πλαίσιο,  σύμφωνα με τους κατοίκους, οι εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο ίσως να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

econews

Σχόλια