Ποδήλατο: επεκτείνεται το δίκτυο στο Βόλο

2
43

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κοινοποιήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υπογραφή σύμβασης του έργου «Επέκταση του Δικτύου Ποδηλατοδρόμων του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής», γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των εργασιών, αφού ξεπεράστηκαν και τα τελευταία διαδικαστικά εμπόδια, τα οποία είχαν δημιουργηθεί μετά από τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί σχετικά με την ανάθεση του έργου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.260.616,03 ευρώ, περιλαμβάνει σειρά από κατασκευαστικά έργα τα οποία χωροθετούνται στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της πόλης, από τη θέση του Τελωνείου έως τις Αλυκές, και συνιστούν μία ενιαία πρόταση ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής.

Το Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων θα επεκταθεί από την πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το Τελωνείο έως και την πλαζ των Αλυκών, σε μήκος 6.500 μέτρων, θα δημιουργηθεί νέα πλατεία στο χώρο εμπρός από το Τελωνείο, θα πραγματοποιηθούν αναπλάσεις πεζοδρομίων στην περιοχή των Παλαιών και θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο στην παραλία των Αλυκών.

Με τη δημιουργία του νέου Δικτύου Ποδηλατοδρόμων, το οποίο φυσικά θα κατασκευαστεί με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές από το υπάρχον δίκτυο, θα δοθεί συνέχεια στο παραλιακό δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Με αυτό τον τρόπο ενοποιούνται σημαντικοί χώροι και σημεία έλξης των κατοίκων του Βόλου, όπως οι σχολές του Πανεπιστημίου, το εμπορικό κέντρο περιοχής Παλαιών, το εκθεσιακό κέντρο, το πάρκο του Πεδίου Άρεως, αθλητικές εγκαταστάσεις και αρχαιολογικά μνημεία που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, μέχρι την πλαζ των Αλυκών.

Μπροστά από τις αποθήκες του Τελωνείου Βόλου θα δημιουργηθεί νέα πλατεία που θα αποτελέσει είσοδο στα κτίρια του Τελωνείου και σημείο αναφοράς για πεζούς και ποδηλάτες.

Επίσης, ανακατασκευάζονται και αναβαθμίζονται αισθητικά μια σειρά από πεζοδρόμια στην περιοχή Παλαιών ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερο πλάτος και ομοιόμορφη επίστρωση και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων.

Τέλος, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου Αλυκών (οδός Παπαδάκου) θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο πλάτους 7,5 μέτρων στο οποίο θα ενταχθεί και ο ποδηλατόδρομος, που θα διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση, αλλά και θα αποτελεί ένα κοινόχρηστο χώρο αναψυχής, καθώς θα τοποθετηθούν καθιστικά και θα φυτευτούν δέντρα.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης, «η σημερινή Δημοτική Αρχή συνεχίζει ένα έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη. Με το έργο αυτό ο Δήμος Βόλου αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ και σε κάθε περίπτωση επιδιώκει τον κοινωνικό διάλογο, ιδιαίτερα με τους αρμόδιους φορείς όπως το ΤΕΕ και άλλοι, των οποίων οι προτάσεις και παρατηρήσεις θα ληφθούν υπόψη κατά την υλοποίηση της μελέτης. Δεν πρέπει να χάνουμε λεπτό από τις δυνατότητες αξιοποίησης των προγραμμάτων αυτών, γι” αυτό και προσπαθούμε καθημερινά ώστε οι Τεχνικές Υπηρεσίες να είναι προσανατολισμένες στην κατεύθυνση αυτή».

econews

2 Σχόλια

  1. Πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο αλλά ο σκοπός είναι να φροντίζει η Δημοτική Αστυνομία να κυκλοφορούν ποδήλατα ή πεζοί και όχι αυτοκίνητα όπως γίνεται, δυστυχώς, σε άλλους Δήμους της χώρας μας….

  2. auto prepei na ginei pantou.o volos ekane thn arxh prepei na akolouthisoun kai alloi dhmoi.sthn polh mou oxi podhlatodromoi oute meros gia na kleidoseis den yparxei.eleos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.