Ηράκλειο: πρόγραμμα πεζοποριών και περιπάτων

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τις δραστηριότητες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας συνεχίζει ο Δήμος Χερσονήσου, υλοποιώντας πρωτοποριακά προγράμματα όπως το «Γνωρίζω το Δήμο μου περπατώντας».

Πρόκειται για ένα ιδανικό πρόγραμμα πεζοποριών και περιπάτων που θα δώσουν τη δυνατότητα στις μικρές τοπικές κοινωνίες, σε συνάρτηση με άλλες πολιτιστικές και κοινωνικού χαρακτήρα δράσεις, να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ τους και να γνωρίσουν τον ενοποιημένο πλέον Δήμο Χερσονήσου που διαθέτει μοναδικό φυσικό πλούτο αλλά και ποικίλες δραστηριότητες.

Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Χερσονήσου με σύνθημα «Προστατεύω το Περιβάλλον – Βελτιώνω τη Ζωή μου», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, που φέτος αριθμεί 2000 συμμετοχές και εστιάζει στο ζήτημα της εναλλακτικής μετακίνησης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 20 Σεπτεμβρίου στα Μάλια, συνεχίστηκαν στην Επισκοπή και στη Χερσόνησο και περιλάμβαναν ομιλίες, συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων και επίδειξη λειτουργίας ηλεκτροκίνητων πατινιών ενώ στις 25 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν με πεζοπορία στο φαράγγι και τον ποταμό Αποσελέμη που συνδυάστηκε με εθελοντικό καθαρισμό.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε η μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο. Μια επιλογή που αδιαμφισβήτητα συμβάλλει στην υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οδική ασφάλεια, στη βελτίωση της αισθητικής των πόλεων και κυρίως στη βελτίωση του τρόπου ζωής και στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης.

econews

Σχόλια