Φωτοβολταϊκά: Η inAccess με το inSolar ξεπέρασε τα 100MW εγκατεστημένης ισχύος

0
349

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η inAccess Networks, η πρώτη Ελληνική Εταιρεία ανάπτυξης και διάθεσης ολοκληρωμένης λύσης ελέγχου και διαχείρισης φωτοβολταϊκών πάρκων, ανακοινώνει σήμερα, στα πλαίσια της έναρξης της Έκθεσης Energy Photovoltaic 2011 ότι η πλατφόρμα της inSolar έχει εγκατασταθεί με επιτυχία και διαχειρίζεται περισσότερα από 110 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος άνω των 100 MWp στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Βουλγαρία.

Επιπλέον, νέα φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 50 MWp τα οποία θα χρησιμοποιούν το inSolar είναι υπό κατασκευή και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2011, ανεβάζοντας την συνολική παρακολουθούμενη ισχύ στα 150 ΜWp.

Το inSolar είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τη διαχείριση πολλαπλών και γεωγραφικά κατανεμημένων Φ/Β πάρκων και υποστηρίζει μία πληθώρα κατασκευαστών εξοπλισμού πεδίου. Παρακολουθεί συνεχώς τον εξοπλισμό του πάρκου για την αναγνώριση σφαλμάτων λειτουργίας ή μειωμένης απόδοσης.

Το inSolar παρέχει σε πραγματικό χρόνο ασφαλή συλλογή και καταγραφή στατιστικών στοιχείων, καθώς και δημιουργία αναφορών σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη απευθείας στον υπολογιστή του, μέσω web browsers, e-mail και SMS. Ο χειρισμός και η επεξεργασία των δεδομένων είναι πλήρως συμβατή με το πρότυπο IEC 61724.

Επιπλέον το inSolar έχει επιλεχθεί από την AES Solar, έναν από τους μεγαλύτερους σε παγκόσμια κλίμακα επενδυτές και διαχειριστές Φ/Β πάρκων μεγάλης ισχύος, ως το κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου για τα φωτοβολταϊκά πάρκα τους σε όλο τον
κόσμο.

econews

Σχόλια