Στα φωτοβολταϊκά επενδύει η Air Liquide

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την επένδυση σε μία γραμμή παραγωγής φωτοβολταϊκών στοιχείων στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε η Air Liquide.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο επενδύσεων του Ομίλου στη συγκεκριμένη αγορά, στην οποία η Air Liquide, παρέχοντας αέρια, εξοπλισμό και υπηρεσίες στους 8 από τους 10 βασικούς παράγοντες τις αγοράς και σε περισσότερους από 150 πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέχει ηγετική θέση.

Η επένδυση αυτή, η οποία αφορά σε μία γραμμή χαρακτηρισμού και κατασκευής κρυστάλλινων ηλιακών στοιχείων, θα επιτρέψει στην Air Liquide να αξιολογήσει και να εξελίξει όλες τις νέες ιδέες και σκέψεις που αφορούν στην βελτίωση της αποδοτικότητας και της μείωσης του κόστους κατασκευής των κρυστάλλινων ηλιακών στοιχείων, συνεισφέροντας έτσι στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ηλιακής ενέργειας.

Ανάμεσα στις διάφορες μεθόδους παραγωγής φωτοβολταϊκών στοιχείων, κυριαρχεί η τεχνολογία κρυσταλλικού πυριτίου, η οποία χρησιμοποιείται στο 85% της παγκόσμιας παραγωγής από άποψη δυναμικότητας. Αν και αποτελεί μία ήδη κλασσική μέθοδο παραγωγής, πρόσφατα τα φωτοβολταϊκά πλαίσια κρυσταλλικού πυριτίου βελτίωσαν σημαντικά την απόδοσή τους σε ότι αφορά στην μετατροπή ενέργειας, τραβώντας το ενδιαφέρον δεδομένης της δυναμικής περαιτέρω εξέλιξης της συγκεκριμένης αγοράς.

Η Air Liquide πρόσφατα κατοχύρωσε τη χρήση της τεχνολογίας επίστρωσης Silexium από την καναδέζικη Sixtron. Ο σκοπός είναι να αναπτύξει περαιτέρω αυτή την τεχνολογία, βασιζόμενη στις σχέσεις που ο Όμιλος έχει ήδη κτίσει με τους πελάτες του, με τη μορφή κοινών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Η νέα πιλοτική γραμμή θα επιτρέψει στην Air Liquide να δοκιμάσει εσωτερικά και να βελτιστοποιήσει νέα υλικά και διαδικασίες προσαρμοσμένες σε κάθε πελάτη. Θα εγκατασταθεί στο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης του Ομίλου Air Liquide στην περιοχή Saclay κοντά στο Παρίσι, και την διαχείρισή της θα αναλάβει μία ομάδα έμπειρων επιστημόνων του τομέα τεχνολογιών φωτοβολταϊκών.

Σχόλια