ΑΠΕ: χαμηλότερες εγγυημένες τιμές, υψηλότερο Τέλος και Φ/Β στην πόλη

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μειωμένες εγγυημένες τιμές προς τους παραγωγούς ΑΠΕ που θα εισέλθουν στην αγορά στο προσεχές διάστημα και αυξημένο τέλος ΑΠΕ, παρά την αντίθεση των ηλεκτροπαραγωγών, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Η μειώσεις στα feed-in-tarrifs δεν θα αφορούν έργα ήδη ενταγμένα στο δίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ήλιος” εξετάζεται η πρόβλεψη υψηλότερων feed-in-tarrifs για τα φωτοβολταϊκά πάνελ που έχουν κατασκευαστεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των εισαγομένων από τρίτες χώρες.

Ο υπουργός μίλησε για προσπάθεια βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω επιτάχυνσης των αδειοδοτικών διαδικασιών και διαμόρφωσης ειδικής διάταξης προώθησης των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Αξίζει να σημειωθεί η αποστροφή του κ. Παπακωνσταντίνου για επέκταση των φωτοβολταϊκών εντός του αστικού ιστού, με ειδική διάταξη που θα προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις νέες οικοδομές με «ένα είδος υποχρεωτικότητας».

econews

Σχόλια