ΔΕΗ: σενάριο πώλησης σε «κομμάτια» αποκάλυψε ο Παπακωνσταντίνου

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την κατάτμηση της ΔΕΗ σε χωριστές δραστηριότητες και μετέπειτα πώλησή της σε επενδυτές, με παράλληλη διατήρηση του 51% της μητρικής από το Δημόσιο παρουσίασε ως επιλογή αποκρατικοποίησης ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα το σχέδιο προβλέπει τη σύσταση μιας «νέας» ΔΕΗ, στην οποία θα εισφερθούν πάγια της μητρικής εταιρίας (λιγνιτικές μονάδες, υδροηλεκτρικά, φυσικού αερίου, ορυχεία, κλπ) η οποία στη συνέχεια θα πωληθεί σε ιδιώτη επενδυτή, στο πρότυπο της ιταλικής Enel.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε ιδιαίτερη μνεία στο προσωπικό της Επιχείρησης το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπο με αναδιανομή και εφεδρείες.

Όσον αφορά στους λιγνίτες ο υπουργός αποκάλυψε πως οι αρχικές προτάσεις διάθεσης μονάδων δεν έγιναν αποδεκτές από την ΕΕ και πως εξετάζεται αυτή τη στιγμή νέα πρόταση που περιλαμβάνει την πώληση κάποιων μονάδων του Αμύνταιου και της Μεγαλόπολης, που μαζί με τη Βεύη και τις ανταλλαγές (swaps) πλησιάζει στο 40% που ζητεί η Κομισιόν.

econews

Σχόλια