Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητα: οι εκδηλώσεις στη Χερσόνησο Κρήτης

0
32

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Δήμος Χερσονήσου με σύνθημα «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ», στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης, τίμησε φέτος την ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Συγκεκριμένα, στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, στο κέντρο του Λιμένα Χερσονήσου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που περιλάμβανε σειρά ομιλιών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε η μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο.

Μια επιλογή που αδιαμφισβήτητα συμβάλλει στην υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οδική ασφάλεια, στη βελτίωση της αισθητικής των πόλεων και κυρίως στη βελτίωση του τρόπου ζωής και στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης.

Για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητα σε συνδυασμό με τη Βιώσιμη Κινητικότητα, μίλησαν:

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης με επίκεντρο τη βιώσιμη κινητικότητα ως περιβαλλοντικός, κοινωνικός, πολιτιστικός στόχος.

Ο εκπρόσωπος της Critical Mass Ηρακλείου κ. Μανόλης Τσικανδυλάκης με θέμα: «οργάνωση ποδηλατών, νέα αντίληψη για τη μετακίνηση»

Ο Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Γιώργος Ζαχαράκης με θέμα: «γνωρίζω τη φύση περπατώντας»

Ο Δ/ντής της ΕΛΠΑ κ. Γιάννης Λιονάκης με θέμα «ζητήματα οδικής ασφάλειας στην Κρήτη»

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας MOTION INNOVATION κ. Γιώργος Ανατολίτης με θέμα: «TRECCERS – ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ»

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν – για όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση – τα ηλεκτροκίνητα πατίνια που παρουσίασε η εταιρία MOTION INNOVATION τα οποία αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πρόταση απόλυτα φιλική για το περιβάλλον.

Τα λεγόμενα trekkers είναι ιδανικά για τις μετακινήσεις εντός πόλεων και οικισμών και ενδείκνυνται για την οργάνωση των καθημερινών εργασιών μας καθώς και για βόλτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις προτιμούνται όχι μόνο από συνειδητοποιημένους πολίτες αλλά και από υπηρεσίες που έχουν ως στόχο την αξιοποίηση μέσων εναλλακτικής μετακίνησης προκειμένου να αποκτήσουν πιο πράσινο χαρακτήρα συμβάλλοντας περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Χερσονήσου εξετάζει ήδη τις πιθανότητες συνεργασίας για την προώθηση της εναλλακτικής αυτής μετακίνησης στα πλαίσια οργάνωσης των υπηρεσιών του αλλά και ως μια νέα πρόταση στους τουρίστες επισκέπτες που άλλωστε έδειξαν εχθές ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επισημαίνουμε ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει ενεργά (είναι ένας εκ των δύο Δήμων στην Κρήτη και ένας από τους επτά στην Ελλάδα) με συγκεκριμένες δράσεις στην Κρήτη, στην ιδιαίτερα σημαντική Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που φέτος (2011) αριθμεί 2000 συμμετοχές και εστιάζει στο ζήτημα της εναλλακτικής μετακίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμος Χερσονήσου οργανώνει εκδηλώσεις στις Δημοτικές ενότητες Γουβών, Επισκοπής, Χερσονήσου και Μαλίων ενώ δρομολογεί δράσεις που συμβάλλουν στην υλοποίηση τοπικών πολιτικών υπέρ της βιώσιμης κινητικότητας (δείτε: www.hersonisos.gr).

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση είναι την Κυριακή στις 25 / 09/ 2011 στη Δημοτική Ενότητα Γουβών: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ Ώρα εκκίνησης: 08.40΄ Σημείο Εκκίνησης: Ποταμιές Ώρες Πορείας: 04 επίπεδο: για όλους!

econews

Σχόλια