Πετρελαιοκίνηση: περιβαλλοντικά βιώσιμο σύστημα μεταφορών ζητάει η Greenpeace

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για την πετρελαιοκίνηση την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» και μάλιστα όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί τη ζωή μας!» αναφέρει η ΜΚΟ Greenpeace με αφορμή την ενημέρωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για για την άρση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Την ώρα που οι υπερβάσεις των ορίων του όζοντος αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και απειλούν την υγεία μας, η κυβέρνηση συζητά την άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, επιδεινώνοντας το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Και μάλιστα η συζήτηση αυτή γίνεται χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα αυτονόητα, όπως την πάταξη της νοθείας και της λαθρεμπορίας καυσίμων και τον έλεγχο των παλαιών οχημάτων», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η κοινωνία και η αγορά χρειάζονται ένα οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο σύστημα μεταφορών: ενίσχυση των συλλογικών μέσων μεταφοράς, ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου, τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου με κίνητρα για οχήματα χαμηλού κυβισμού / κατανάλωσης, πάταξη της νοθείας / λαθρεμπορίας καυσίμων”, καταλήγει η Greenpeace.

Σημειώνεται πως τόσο η Greenpeace όσο και το Ecocity έχουν επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις μια πιθανής απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

econews, Greenpeace

Σχόλια