ΔΕΗ: στα 822 εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές καταναλωτών

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε 822 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των πελατών προς τη ΔΕΗ, όπως επισημαίνεται σε έγγραφο του επικεφαλής της Επιχείρησης, Αρθούρου Ζερβού, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου.

Τα χρέη στην κατηγορία χαμηλή τάση προέρχονται σε ποσοστό 45,8% από οικιακούς καταναλωτές και το 46% από εμπορικούς (καταστήματα και επιχειρήσεις).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Ζερβός, η είσπραξη των λογαριασμών γίνεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της επιχείρησης και τον ισχύοντα κώδικα προμήθειας, γεγονός που σημαίνει ότι αν ένας λογαριασμός δεν εξοφληθεί μέχρι την έκδοση του επόμενου, τότε το ανεξόφλητο ποσό ενσωματώνεται αυτόματα σε αυτόν.

Στην περίπτωση που ο λογαριασμός  δεν εξοφληθεί εντός της προθεσμίας, εφαρμόζονται όλες οι νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται από τη σύμβαση προμήθειας και τον κώδικα προμήθειας, «μη αποκλειόμενης και της διακοπής του ρεύματος».

Ο κ. Ζερβός επισημαίνει στο έγγραφό του ότι τα ειδικά αιτήματα πελατών της ΔΕΗ για διακανονισμό οφειλών αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και ενημερώνει ότι πρόσφατα, για την ενιαία και ισότιμη αντιμετώπιση των πελατών, το ΔΣ της επιχείρησης ενέκρινε νέα διαδικασία διακανονισμών, ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται οι πελάτες και το βαθμό συνέπειας τους στην εξόφληση των λογαριασμών.

econews

Σχόλια