«Άσε τ’ αμάξι, κάτι μπορεί ν’ αλλάξει» στην Καλαμαριά

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με το «Λεωφορείο των Πεζών», θα μεταφερθούν οι μαθητές δύο τμημάτων της Α’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς και δύο τμημάτων του 1ου και 13ου Νηπιαγωγείων Καλαμαριάς, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του ΚΕΜ Καλαμαριάς, γωνία Αιγαίου και Πόντου, για να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια με το σύνθημα «Άσε τ’ αμάξι, κάτι μπορεί ν’ αλλάξει».

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων Δήμου Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στις Ευρωπαϊκές Πόλεις που συμμετέχουν στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης 2011, προγραμματίζει την οργάνωση τεσσάρων διαδραστικών εργαστηρίων μαθητών, με στόχο την εξοικείωση και εκπαίδευση των παιδιών στους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και τα οφέλη της αειφόρου μετακίνησης, για το φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία των Αντιδημαρχιών Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος Καλαμαριάς, από τις 9:30-12:30 στο πάρκο του ΚΕΜ, περιλαμβάνουν δραστηριότητες και παιχνίδια γνώσεων με θέμα την εναλλακτική μετακίνηση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, ολοκληρώνεται σήμερα 22 Σεπτεμβρίου 2011, η «Παιδική Εβδομάδα Μετακίνησης 2011», στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μαθητές προσχολικής ηλικίας 3,5-5 ετών, των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς.

Η δράση πραγματοποιείται από στελέχη της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής ΑΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Bambini/Intelligent Energy Europe και περιλαμβάνει την εφαρμογή δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με θέμα τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης και την παρουσίαση του οικολογικού παραμυθιού «Πηγαίνοντας στο σχολείο….δρόμος και εικόνες».

Στη φετινή «Παιδική Εβδομάδα Μετακίνησης» συμμετέχουν 450 παιδιά ηλικίας 3,5-5 ετών με τις παιδαγωγούς 20 τμημάτων, των 10 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς.

econews

Σχόλια