Φωτοβολταϊκά στις στέγες: ρεκόρ σε αιτήσεις, ενδιαφέρον και εγκατεστημένη ισχύ

0
21

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε επίπεδα ρεκόρ ανέρχονται οι συνδέσεις φωτοβολταϊκών σε στέγες, ενώ πολύ έντονο είναι το ενδιαφέρον των καταναλωτών που απευθύνονται για πληροφορίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital μέχρι και τον Αύγουστο, βρίσκονταν σε λειτουργία 5353 φωτοβολταϊκά σε στέγες συνολικής ισχύος 46,649MW, συνδεδεμένα δίκτυο. Τον Ιούνιο συνδέθηκαν 803 νέα συστήματα σε στέγες, ενώ τον Ιούλιο συνδέθηκαν 805, αριθμοί που αποτελούν νέα ρεκόρ.

Βάσει αριθμού αιτήσεων και ρυθμού ικανοποίησης αιτημάτων, αναφέρεται στο δημοσίευμα, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν διασυνδεθεί φωτοβολταϊκά στις στέγες ισχύος μεγαλύτερης των 100MW. Ήδη τον Ιούλιο είχαν υποβληθεί συνολικά 11,439 αιτήματα για 100,325MW, ισχύς που ανήλθε σε 105,671MW τον Αύγουστο.

Επιπλέον κίνητρο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες φαίνεται ότι είναι η τιμή των 55 σεντς ανά Kwh που απολαμβάνουν οι παραγωγοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η οποία θα παραμείνει σε ισχύ ως το τέλος του έτους για να μειωθεί, άγνωστο πόσο, μέσα στο 2012.

econews

Σχόλια