Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: εκδηλώσεις στα Χανιά

0
28

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δράσεις για την ανάδειξη της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη των Χανίων  διοργανώνει ο Δήμος Χανίων μαζί με τους «ΠοδηΛάτρεις» και τη συμμετοχή του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) και της πανευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο (22 Σεπτεμβρίου).

Οι δράσεις αυτές παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησαν την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011, στο Δημαρχείο Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε κυκλοφοριακά θέματα Βασίλης Χάμπας, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ποδηλάτρεις» Θεμιστοκλής Πούντζιας και  ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΑΛΩΣ/ANEK LINES Γ. Κοπανάκης.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των σχεδιασθέντων δράσεων που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011, έχει ως εξής:

15.30 – 17.00: Ποδηλατικός αγώνας (σιρκουί) στην Παλιά Πόλη των Χανίων – υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Χανίων – και με διοργανωτή τον ποδηλατικό Σύλλογο «ΤΑΛΩΣ/ANEK LINES». Μετά το τέλος του ποδηλατικού αγώνα θα υπάρξει βράβευση των νικητών και απονομή επαίνων από το Δήμο Χανίων στο χώρο της πλατείας της Δημοτικής Αγοράς.

18.00-20.00: Κλείσιμο οδού Τζανακάκη για τα αυτοκίνητα (από το ύψος του Δημοτικού Κήπου μέχρι τη Δημοτική Αγορά) – Διοργάνωση στο χώρο μουσικών και άλλων δρωμένων για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με τους ΠοδηΛάτρεις.

18.00-20.00: Δωρεάν μετακίνηση όλων των πολιτών με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων.

 19.30: Ποδηλατοπορεία στην πόλη των Χανίων – υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Χανίων – και με διοργανωτή τους ΠοδηΛάτρεις, η οποία θα ξεκινήσει και θα τερματίσει στην οδό Τζανακάκη.

econews

Σχόλια