Αυθαίρετα: σε ισχύ ο νέος νόμος

1
670

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο νόμος για τα αυθαίρετα και την περιβαλλοντική αδειοδότηση, ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η πρώτη αλλαγή που φέρνει ο νέος νόμος είναι ότι από σήμερα κάθε μεταβίβαση ή σύσταση εμπράγματος δικαιώματος σε ακίνητο θα πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού, ότι στο ακίνητο δεν έχουν γίνει αυθαίρετες κατασκευές ή δεν έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις.

Ο νόμος προβλέπει ότι η δήλωση αυθαιρέτων ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου.

Δείτε το νόμο εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ΕΓΚΛΗΜΑ στο ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

  Εχω την εντύπωση ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχει έλλειψη σοβαρότητας, κατά την άποψη μου!
  Επρεπε εδω και 3-4 χρόνια με την ανοχή της πολιτείας, κομμάτων, ΜΜε …να τσιμεντώσουμε το πάρκο στην κυριολεξία με 6.000 κυβ.μέτρα ΜΠΕΤΟΝ ισοδύναμα με 6 πολυόροφες πολυκατοικίες, (αγνοώντας τους πάντες)….τα ενταφιάσαμε, κατόπιν τα Μαρμαροκυβολιθοστρώσαμε, απομειώσαμε την Δασικότητα κατά 1/4 «καραμπινάτα» 60 στρεμμ. απο τα 235 συνολικά της «αναπλάσεως» με δυσοίωνες επιπτώσεις στην βιοποικιλότητα του εδαφικού ενδιαιτήματος και τώρα ομιλούμε…………………. για Περιβαλλοντική αδειοδότηση. !!!!!

  http://kyameftopedioareos.blogspot.com

  http://polmarkarch.wordpress.com

  “Οι και πάντων μαλιστ» αν τις θαυμάσειεν, οτι προχειρίζεσθε δημαγωγούς προς αυτήν την γνώμην έχοντες τοις μεγάλην την πόλιν ποιήσασην, αλλά τους όμοια λέγοντες και πράττοντες τοις απολέσασιν αυτήν”.

  Ισοκράτης. Περί ειρήνης, ΛΟ” 184 α…

Comments are closed.