Ανακύκλωση: 10 συμβουλές για το σπίτι

7
2350

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το χαρτί, το γυαλί και το μέταλλο δεν είναι σκουπίδια, αλλά υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες για νέα προϊόντα ή ως πηγές ενέργειας.

Η συγκέντρωση και η διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών προστατεύουν το περιβάλλον και μειώνουν το ενεργειακό μας αποτύπωμα.

Δείτε παρακάτω 10 συμβουλές για να κάνετε ανακύκλωση στο σπίτι σας.

1. Βρείτε ένα βολικό μέρος για να συγκεντρώνετε τα ανακυκλώσιμα υλικά, συσκευασίες κλπ. Τα περισσότερα προέρχονται από την κουζίνα, οπότε την καθιστούν ιδανικό σημείο οικιακής ανακύκλωσης.

2. Βρείτε χωριστά δοχεία για τη συλλογή γυαλιού, πλαστικού και αλουμινίου. Για να μη λερώσετε το χώρο σας επιλέξτε στεγανά δοχεία για συσκευασίες με υπολείμματα.

3. Χρησιμοποιείστε βιοδιασπώμενες τσάντες για τα ψώνια σας και μην δένετε τις σακούλες στις οποίες συλλέγετε ανακυκλώσιμα υλικά για τους μπλε κάδους. Αφήστε τις ανοιχτές!

4. Αγοράζετε προϊόντα με ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

5. Εξοικονομήστε νερό και χρόνο όταν ανακυκλώνετε κουτιά αλουμινίου ή μπουκάλια. Δεν απαιτείται να τα ξεπλύνετε ή να αφαιρέσετε τις χάρτινες ταμπέλες τους.

6. Ανακυκλώστε τη χρησιμοποιημένη αλληλογραφία ή χρησιμοποιείστε την ως πρόχειρο χαρτί.

7. Εφημερίδες, περιοδικά και άλλα χάρτινα προϊόντα και είδη μπορούν να ανακυκλωθούν υπό την προϋπόθεση ότι το χαρτί είναι καθαρό και στεγνό. Πλαστικές συσκευασίες, αυτοκόλλητα πρέπει να αφαιρεθούν, αλλά συνδετήρες και φάκελοι με “παράθυρο” δεν έχουν πρόβλημα.

8. Ανακυκλώστε τις άδειες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές ή εργαλεία κλπ.

9. Μοιράστε τις εργασίες ανακύκλωσης μεταξύ των μελών του νοικοκυριού.

10. Ανακυκλώστε τις ηλεκτρικές σας συσκευές επικοινωνώντας με τις εταιρείες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.

econews

7 Σχόλια

  1. Στον Πειραιά δε γίνεται ανακύκλωση!!!οι αρμόδιοι μας κοροϊδεύουν,ρίχνουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους κι εμείς οι ευαισθητοποιημένοι δημότες αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε άλλους δήμους για να ανακυκλώσουμε!!!!ντροπή πια!!!!

  2. δεν χρειζαεται τοσος διαχωρισμός με ειδικά δοχεία ανα υλικό. Οι μπλε κάδοι ειναι σχεδιασμένοι για να είναι εύκολη η ανακύκλωση. Τα συλλέγουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε σοτν μπλε κάδο

  3. εγώ νομίζω ότι τα κουτάκια από το γάλα θα πρέπει να τα ξεπλένουμε με λίγο νερό, το οποίο μπορούμε να προσθέσουμε στο φλυτζάνι μας. Θα πρέπει κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τον κάδο ανακύκλωσης να τον κλείνουμε, γιατί αν βραχεί το χαρτί, αμέσως υποβαθμίζεται η ικανότητα ανακύκλωσης.
    Οσο για το να αφήνουμε

  4. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνειδοποιημένους περί την ανακύκλωση !!! Οι προσπάθειες πραγματικά αξίζουν τον όποιο κόπο .

  5. Εχω γίνει σπαστική με την ανακύκλωση, σχεδόν άρρωστη, οι σακούλες γεμίζουν χωρίς να το καταλάβουμε, είναι πολλά αυτά που μπορούμε να ανακυκλώσουμε και είναι κρίμα όσοι δεν προσπαθούν.

Comments are closed.