Οι ΑΠΕ «καταπολεμούν» την ανεργία παγκοσμίως λέει ο σύμβουλος της Μέρκελ

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) θα μπορούσε να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως και να δώσει ώθηση στις οικονομίες που πλήττονται από την κρίση χρέους, συμβάλλοντας παράλληλα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα ο Αμερικανός σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Τζέρεμι Ρίφκιν, κορυφαίος συγγραφέας και σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα κλιματικής αλλαγής και ενεργειακής ασφάλειας, τόνισε ότι η Γερμανία έχει ανοίξει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας 250.000 θέσεις εργασίας στις ΑΠΕ μέσα σε λίγα χρόνια, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις χώρες που μαστίζονται από την κρίση χρέους, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

«Η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν γρήγορα χιλιάδες νέες επιχειρήσεις και πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας, παρέχοντας κίνητρα για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα».

«Η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα επωφεληθούν άμεσα», δήλωσε ο κ. Ρίφκιν προσθέτοντας ότι «με το που ξεκινούν τα έργα υποδομών, αμέσως δημιουργούνται θέσεις εργασίας, ειδικά στον κατασκευαστικό τομέα».

Ο Αμερικανός σύμβουλος της κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι οι οικονομίες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μπορούν να ανακάμψουν αν επενδύσουν περισσότερο στις ΑΠΕ και τις σχετικές τεχνολογίες του Διαδικτύου που επιτρέπουν τη σύνδεση σπιτιών και κτιρίων με δίκτυα καθαρής ενέργειας.

Επισημαίνοντας ότι τα αυστηρά μέτρα λιτότητας δεν βοηθούν στην ανάκαμψη με αποτέλεσμα ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, ο κ. Ρίφκιν τόνισε ότι η λύση βρίσκεται στη λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την εξισορρόπηση της κατάστασης και στην εκπόνηση οικονομικού σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

econews

Σχόλια