«Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»: εκδηλώσεις στο Κιλκίς

0
38

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο», από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ο Δήμος Κιλκίς και η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ διοργανώνουν δράσεις στην πόλη του Κιλκίς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ποδηλατικός γύρος στους δρόμους της πόλης. Η ποδηλατοδρομία θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Πλατεία Ειρήνης (αφετηρία)-21η Ιουνίου έως την νέα Νομαρχία- Γ. Καπέτα- Πλατεία Ειρήνης (τερματισμός).

Αμέσως μετά θα λάβουν χώρα παιχνίδια αλλά και δραστηριότητες με ζωγραφική για τα παιδιά από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Κιλκίς και το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βάψουν με χρώματα και σχέδια της αρεσκείας τους τις ζαρντινιέρες της πόλης και να φυτέψουν λουλούδια. Στη δράση θα συμμετάσχουν και μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς.

Η 21η Ιουνίου θα παραμείνει κλειστή από τις 6 έως τις 9 το βράδυ για τα οχήματα από το ύψος της πλατείας Ειρήνης έως τη συνάντησή της με τη Βενιζέλου, προκειμένου και να φιλοξενήσει μέρος των εκδηλώσεων της ημέρας, αλλά και να διευκολύνει τους πεζούς να απολαύσουν την βόλτα τους στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης χωρίς αυτοκίνητα.

econews

Σχόλια