ΔΕΗ: αποκρατικοποίηση εν μέσω "έκρηξης" αιτήσεων διακοπής ηλεκτροδότησης

0
1

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την άμεση αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ζήτησε η τρόικα κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο σύμφωνα με πληροφορίες του energia.gr.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η υστέρηση των προβλεπόμενων εσόδων ύψους 5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις ως το τέλος του 2011, θέτει τη ΔΕΗ πρώτη στη λίστα, καθώς πρόκειται για επιχείρηση “φιλέτο” (σε αντίθεση πχ με τον ΟΣΕ).

Η συζήτηση σχετικά με την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης γίνεται παράλληλα με εκείνη περί παραχώρησης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς ενέργειας στη χώρα.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει αποκλείσει την πώληση ποσοστού 17% της ΔΕΗ μέσω χρηματιστηρίου, εξαιτίας των πολύ χαμηλών τιμών διαπραγμάτευσης της μετοχής, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εξεύρεση στρατηγικού εταίρου με ταυτόχρονη παραχώρηση ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων ή της εκμετάλλευσής τους.

Την ώρα που εντείνονται οι ζυμώσεις προς την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, παρατηρείται έκρηξη στις αιτήσεις διακοπής ηλεκτροδότησης από χιλιάδες καταναλωτές που θέλουν να αποφύγουν το ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα Νέα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα (από 200 ημερησίως σε 2.500) οι κλήσεις καταναλωτών που ζητούν πληροφορίες για ένταξή τους στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

econews

Σχόλια