Πετρέλαιο: μέχρι και 900 ευρώ η επιβάρυνση από την εξίσωση του ΕΦΚ

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε σταδιακή εξομοίωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνων του πετρελαίου κίνησης αναμένεται να προχωρήσει από εφέτος η κυβέρνηση, ενώ  δεν αποκλείεται και η πλήρης εξίσωση των φόρων από τον επόμενο μήνα, κάτι που θα επιβαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου προβλέπει πως ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης πρόκειται να αυξηθεί από τα 20 ευρώ/ χιλιόλιτρο στα 60 ευρώ/ χιλιόλιτρο τον Οκτώβριο 2011.

Αυτό σημαίνει ότι σε ετήσια βάση τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν με 150 ευρώ επιπλέον, καθώς η τιμή λιανικής από τα 90 λεπτά το λίτρο που έκλεισε τον Απρίλιο, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 98 λεπτά/ λίτρο.

Ωστόσο, στην περίπτωση που ισχύσει η άμεση εξίσωση του ΕΦΚ τα νοικοκυριά θα αναγκαστούν να δώσουν έναν ακόμη μισθό σε ετήσια βάση, αφού η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί από τα 90 λεπτά/ λίτρο που έκλεισε τον Απρίλιο, στα 1,40 ευρώ/ λίτρο σε έναν μήνα από σήμερα, όταν και θα αρχίσει η περίοδος διάθεσής του.

econews

Σχόλια