Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στη Χερσόνησο Κρήτης – Οι εκδηλώσεις

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Δήμος Χερσονήσου με σύνθημα «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ – συμμετέχει ενεργά, ως ο ένας εκ των δύο Δήμων στην Κρήτη και ένας από τους επτά στην Ελλάδα, στην ιδιαίτερα σημαντική Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που φέτος (2011) αριθμεί 2000 συμμετοχές και εστιάζει στο ζήτημα της εναλλακτικής μετακίνησης. (δείτε: http://www.mobilityweek.eu/-Participating-cities-.html).

Ο συντονισμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας διενεργείται από τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις που εξειδικεύονται σε ζητήματα αστικού περιβάλλοντος: Eurocities, Energie-Cités και Climate Alliance ενώ η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απονέμει ετήσια βραβεία Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το καλύτερο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μέτρων.

Στόχος είναι η ενθάρρυνση των πολιτών ώστε να επιλέγουν να χρησιμοποιούν – σε μεγαλύτερο βαθμό – τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο, το περπάτημα και άλλα μέσα εναλλακτικής μετακίνησης. Παράλληλα, μέσω αυτής της εκστρατείας, επιδιώκεται η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών πόλεων για να προωθήσουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς και μετακίνησης καθώς και να επενδύσουν στις νέες απαραίτητες υποδομές.

Από 16 έως 22 Σεπτέμβριος 2011, η Εβδομάδα Κινητικότητας είναι η ευκαιρία για τις ευρωπαϊκές πόλεις να συμμετάσχουν στην πιο διαδεδομένη εκδήλωση για τη βιώσιμη κινητικότητα. www.mobilityweek.eu ) .

Από τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμος Χερσονήσου οργανώνει εκδηλώσεις στις Δημοτικές ενότητες Γουβών, Επισκοπής, Χερσονήσου και Μαλίων ενώ δρομολογεί δράσεις που συμβάλλουν στην υλοποίηση τοπικών πολιτικών υπέρ της βιώσιμης κινητικότητας (δείτε: www.hersonisos.gr). Συνεργάζεται με φορείς και ομάδες πολιτών και καλεί κάθε ενεργό πολίτη να συμμετέχει στις δράσεις του Δήμου για τη βιώσιμη κινητικότητα, ξεκινώντας από αυτή τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου είπε: Η βιώσιμη κινητικότητα είναι ένας στόχος που επιθυμούν οι πολίτες, οι επισκέπτες και οι τοπικές αρχές για κάθε κωμόπολη, για κάθε πόλη. Η προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης – μεταφοράς και ο σχεδιασμός τοπικών πολιτικών για τη βιώσιμη κινητικότητα είναι βασικές παράμετροι για την επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου. Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές και προγράμματα για τη βιώσιμη κινητικότητα με διπλό στόχο: Την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Η συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει ιδιαίτερη αξία και καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται σε αυτήν.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2011
ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»

Πρόγραμμα εκδηλώσεων :

ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΛΙΩΝ Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικό Κατάστημα Δημοτική Ενότητα Μαλίων ώρα: 18.30

Βραδιά ενημέρωσης και διαλόγου

Ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή Βιοχημείας, Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Στρατάκη Εμμανουήλ, μέλος της επιστημονικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ορέων με θέμα: «Κίνηση και Μακροζωία»
Ομιλία από τον Γενικό Οικογενειακό Ιατρό Νικόλαο Πλουμή με θέμα: «Διακοπή Καπνίσματος – Υποστήριξη και λειτουργία Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος».
Συντονίζει: εκπρόσωπος του Τμήματος Προγραμματισμού & Οργάνωσης του Δήμου Χερσονήσου

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ Κεντρική Πλατεία ώρα: 18.30
Ομιλία από τον Καθηγητή Ειδικής Φυσικής Αγωγής – Προπονητή Α.Μ.Ε.Α. κ. Λάμπρο Μαυραντωνάκη με θέμα «Η ζωή είναι στα πόδια σου»
Προβολή ταινίας

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο
Πλατεία Ι. Ν. Ευαγγελίστριας ώρα: 18.30
Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη
Ομιλία από τον Πρόεδρο του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Γεώργιο Ζαχαράκη με θέμα: «Γνωρίζω τη φύση περπατώντας»
Ομιλία από τον Δ/ντή της ΕΛΠΑ κ. Γιώργο Λιονάκη με θέμα: «ζητήματα οδικής ασφάλειας στην Κρήτη»
Εναλλακτική μετακίνηση: Παρουσίαση νέων μεσών από την εταιρία MOTION INNOVATION.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΥΒΩΝ
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ
Ώρα εκκίνησης: 08.40΄ Σημείο Εκκίνησης: Ξεροκαμάρες Ώρες Πορείας: 04 επίπεδο: για όλους!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.hersonisos.gr, www.mobilityweek.eu Τηλ: 2813404614, 2897340012, 2897340226

Σχόλια