Φρέσκα σύκα με ρικότα και κρέμα μπαλσάμικο

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τριλογία (ως τώρα) για τις συνταγές με σύκα αυτόν τον Σεπτέμβριο. Αντί για υπερβολή και μονομανία, προτείνω να το δούμε σαν αφορμή για να αξιοποιήσει κανείς ό,τι πιο φρέσκο προσφέρει ο συγκεκριμένος μήνας και δύσκολα τον ανταγωνίζονται σ’ αυτό οι υπόλοιποι έντεκα.

Ορεκτικά-μπουκιές και στη λογική του εύκολα και γρήγορα, κάντε μια πιατέλα με τσιμπητά που παίζουν με την γεύση 3 υλικών: φρέσκα σύκα, ρικότα και κρέμα μπαλσάμικο.

Προετοιμασία: 10 λεπτά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα water bisquits με τοσταρισμένα φετάκια ψωμιού και την ρικότα με ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα.

Σ’ αυτή την περίπτωση, περάστε το τυρί από σουρωτήρι για να γίνει η υφή του πιο κρεμώδης. Aν επίσης το βάλετε σε σακούλα με μύτη κορνέ, θα μοιάζει καθώς βγαίνει με μικρή μαρέγκα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Yλικά (για 20 περίπου κομμάτια)
1 πακέτο water bisquits (Carr’s)
250 γραμ. ρικότα
5 κόκκινα σύκα, πλυμένα και κομμένα στα 4
20 σταγόνες κρέμα μπαλσάμικο
χοντρό αλάτι, μερικούς κόκκους χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

Παρασκευή: Σε κάθε μπισκοτάκι βάζετε 1 γεμάτο κ.γ. ανθότυρο, 2-3 κόκκους χοντρό αλάτι και ακουμπάτε πάνω του το 1/4 κάθε σύκου. Αφήνετε να στάξει μετά προσοχής 1 σταγόνα κρέμας μπαλσάμικου κι αν σας αρέσει, προσθέτε λίγο πιπέρι. Όλα τα μπισκοτάκια σε δίσκο κι έτοιμα.

Πηγή Συνταγές Pandespani

Σχόλια