Λάρισα: σύσκεψη για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της πόλης

0
27

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ρυθμιστικό της Λάρισας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκου Σηφουνάκη στους βουλευτές του Νομού, τους Εκπροσώπους της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Δήμων της περιοχής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ.

Ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε ότι «το Ρυθμιστικό Σχέδιο του οικιστικού συγκροτήματος της Λάρισας αποτελεί ένα μέρος του συνολικού προγράμματος του Υπουργείου που περιλαμβάνει τη σύνταξη ανάλογων μελετών για τους εθνικούς αστικούς πόλους Βόλου, Ιωαννίνων, Πάτρας και Ηρακλείου».

Η παρουσίαση του σχεδίου πραγματοποιήθηκε από την μελετητική ομάδα και την ομάδα επίβλεψης της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων επί του Ρυθμιστικού Σχεδίου, οι προτάσεις του οποίου αναφέρονται στα διοικητικά όρια των Καλλικρατικών δήμων της Λάρισας, του Κιλελέρ, του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και των Τεμπών.

Στη σύσκεψη όπου έγινε η παρουσίαση των προτάσεων για το Ρυθμιστικό της Λάρισας μετείχαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Νομού Λάρισας, Βασίλης Έξαρχος και Βασιλική Παύλου Αλεξανδρίδη, ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Μέγας, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Καλλιόπη Γερακούδη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας Βάϊος Κουτριντζές, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας Κλεάνθης Λέτσιος, ο Δήμαρχος Τεμπών Κωνσταντίνος Κολλάτος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου Νικόλαος Μαλακός και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Διαμάντος.

econews, ΥΠΕΚΑ

Σχόλια