Δενδροφύτευση στον Έβρο από τουρκόφωνα ΜΜΕ

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Καμπάνια για τη δενδροφύτευση της καμένης δασικής έκτασης στον Έβρο ξεκινούν συνολικά δεκατρία τουρκόφωνα MME της Θράκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας xanthipress.gr.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που για πρώτη φορά αναλαμβάνεται από κοινού από όλα σχεδόν τα μειονοτικά μέσα ενημέρωσης και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της Θράκης για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών.

«Αποφασίσαμε και εμείς να συμβάλλουμε, με τη δική σας υποστήριξη, στη δεντροφύτευση της δασικής έκτασης των 70 χιλιάδων στρεμμάτων, που κάηκαν έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Έβρου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί και σημειώνεται «Λάβετε και εσείς συμμετοχή στην καμπάνια δεντροφύτευσης για να μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε τα δάση που έκαψε η πυρκαγιά! Ας γίνουμε όλοι, το νερό της ζωής που θα ποτίσει τα δάση μας που έγιναν πλέον στάχτες!» Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο και έχει ως κεντρικό σύνθημα: «Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο για τον Έβρο!»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αφίσα της καμπάνιας υπό τον τίτλο «Φύτεψε και εσύ ένα δέντρο στον Έβρο» έχει ήδη αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες των εφημερίδων και, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η μετάδοση σποτ στην τουρκική γλώσσα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τα μειονοτικά ΜΜΕ που συντονίζουν την καμπάνια είναι οι εφημερίδες Γκιουνδέμ, Μιλλέτ, Μπιρλίκ, Ολάι, Τζουμχουριγέτ τα περιοδικά Αζινλίκτσα, Ορετμενίν Σεσί, Ροντόπ Ριουζγκαρί και τα ραδιόφωνα  Kραλ FM, Ράδιο Σίτυ (City) FM, Τελέ Ράδιο FM, Τζόι FM και Τσινάρ FM.

econews

Σχόλια