Κλιματική Αλλαγή: οι Ρεπουμπλικάνοι τα "παίρνουν" από τις πετρελαϊκές λέει ο Αλ Γκορ

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για τον Αλ Γκορ οι Αμερικανοί βρίσκονται μπροστά σε ένα ξεκάθαρο δίλημμα: είτε αποδέχονται την επιστημονική πραγματικότητα περί Κλιματικής Αλλαγής είτε πιστεύουν όσα λένε επί πληρωμή κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι, τους οποίους κατηγορεί ότι τα “παίρνουν” από τις βιομηχανίες των ορυκτών καυσίμων.

“Τα λόμπυ που αμφισβητούν την ύπαρξη κλιματικής αλλαγής διαθέτουν τεράστια κονδύλια σε πολιτικές καμπάνιες και ξεκαθαρίζουν στους υποψήφιους που υποστηρίζουν ότι περιμένουν ανταπόδοση, δηλαδή την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους” δήλωσε στο Reuters ο Αλ Γκορ.

Ο Αλ Γκορ, τιμημένος με το Νομπέλ Ειρήνης, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και πρωταγωνιστής του τιμημένου με Όσκαρ ντοκυμαντέρ “An Inconvenient Truth” παραδέχθηκε ότι πολλά στελέχη και του δικού του κόμματος, των Δημοκρατικών, κάνουν το ίδιο, αλλά δεν αποκάλυψε ονόματα.

“Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα αποδεχόμαστε την κρίση των επιστημονικών φορέων των μεγάλων χωρών ή αν θα υιοθετούμε τις απόψεις της ExxonMobil, του Ομίλου Koch και άλλων πετρελαϊκών”, λέει ο Γκορ.

Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι υποψήφιοι πρόεδροι των Ρεπουμπλικανών, με εξαίρεση τον Jon Huntsman, υιοθετούν σκεπτικιστική στάση απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, κάνοντας ευθέως λόγο για “απάτη” και σκάνδαλο “Climategate”.

Ο Γκορ καταγγέλλει ότι χρηματοδότες τους είναι οι πετρελαϊκές και οι βιομηχανίες του άνθρακα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ Γκορ ξεκινά νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή με τίτλο “24 Hours of Reality» η οποία θα παρουσιαστεί σε 13 γλώσσες σε καθεμιά από τις 24 ζώνες ώρας.

econews

Σχόλια