Ορχιδέα: καλλιέργεια και συντήρηση

3
5610

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η ορχιδέα θέλει ένα περιβάλλον με χαμηλό έως μέτριο φωτισμό, θερμοκρασία 18ο-24ο την ημέρα και 12ο -18ο την νύχτα.

Ο αερισμός του χώρου είναι σημαντικός. Αποφεύγουμε ψυχρά και θερμά ρεύματα αέρα. Ως προς την υγρασία του φυτού και του περιβάλλοντα χώρου , πρέπει να ποτίζεται το φυτό κάθε βδομάδα, ώστε ποτέ να μην διψά και να έχει πάντα υγρασία. Έτσι πρέπει στο πιάτο του φυτού να τοποθετηθεί ένα στρώμα από διογκωμένη άργιλο – ελαφρόπετρα, το οποίο να διατηρούμε πάντα υγρό , με σκοπό η εξάτμιση του νερού να δίνει υγρασία στο φυτό.

Για την λίπανση χρησιμοποιούμε το 30-10-10 την περίοδο της ανάπτυξης και 20-20-20 τον υπόλοιπο χρόνο σε αναλογία στο νερό 1gr λίπασμα σε 1lt νερό.

Πηγή DIYTV

econews

3 Σχόλια

  1. Ως επίφυτα οι ρίζες τους χρειάζονται πολύ καλό αερισμό αλλά και κάποια μικρή ποσότητα φωτός μιας και μερικώς φωτοσυνθέτουν.

    Ο συχνότερος λόγος που μαραίνεται ένα φυτό είναι το υπερβολικό πότισμα. Δεν ανέχονται στάσιμο νερό στις ρίζες, ως εκ τούτου το υπόστρωμα πρέπει να έχει άριστη αποστράγγιση και να αντικαθίσταται κάθε 12-18 μήνες. Για τις νέες αγορές που συνήθως μεγάλωσαν στο ίδιο υπόστρωμα μέχρι να πωληθούν συνίσταται η μεταφύτευση αμέσως μετά την ανθοφορία.

    Τα συμπτώματα αφυδάτωσης είναι κοινά είτε για ελλειπή πότισμα είτε για υπερβολικό, στην πρώτη περίπτωση το φυτό δεν έχει αρκετό νερό και αφυδατώνεται ενώ στην δεύτερη σαπίζουν οι ρίζες και δεν μπορεί να απορροφήσει νερό.

  2. Ειχα παρει μια ορχιδεα πριν απο περιπου 3 μηνες και τωρα εχουν αρχισει να πεφτουν τα ανθη και τα φυλλα της.Την ποτιζω μια φορα την εβδομαδα το χειμωνα αλλα δεν της εχω αλλαξει το γλαστρακι της απο τοτε που την πηρα.Για ποιο λογο συμβαινει αυτο?
    Επισης θελω να ρωτησω ποσο συχνα πρεπει να την ποτιζω το καλοκαιρι?

Comments are closed.