Κλίμα: απαραίτητη η συμβολή των επιχειρήσεων – Υψηλές οι "πράσινες" αποδόσεις

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο ιδιωτικός τομέας οφείλει να πραγματοποιήσει ένα “κβαντικό άλμα” μέσα από στενή συνεργασία, ριζική αναδιαμόρφωση επιχειρηματικών μοντέλων και αύξηση επενδύσεων, προκειμένου να συμβάλλει στη μάχη για την ανάσχεση της Κλιματικής Αλλαγής, δήλωσε η επικεφαλής του αρμόδιου τομέα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ηγέτες 193 χωρών θα συναντηθούν το Νοέμβριο στη διάσκεψη για το Κλίμα που θα λάβει χώρα στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.

Εκεί θα επιχειρήσουν να διαμορφώσουν ένα επενδυτικό κλίμα τέτοιο ώστε 100 δισ. δολάρια να διοχετευθούν σε έργα ανάσχεσης της Κλιματικής Αλλαγής ως το 2020.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον “πόλεμο” κατά της Κλιματικής Αλλαγής οφείλουν να διαμορφώσουν μια πιο ισχυρή, ενιαία παρουσία ώστε να αντιπαρατεθούν σε εκείνες που εμφανίζονται επιφυλακτικές ή αναβλητικές στην ανάληψη άμεσης δράσης, δήλωσε η Κριστιάνα Φιγκουέρες, ειδική γραμματέας της επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση και στους “σφιχτούς” προϋπολογισμούς κρατών και επιχειρήσεων, ο ΟΗΕ προωθεί την ενίσχυση των επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχετική αναφορά του Carbon Disclosure Project έδειξε πως οι εταιρείες που υλοποίησαν περιβαλλοντικά φιλικές στρατηγικές πέτυχαν διπλάσιες αποδόσεις σε σύγκριση με τις υπόλοιπες κατά το διάστημα Ιανουαρίου 2005-Μαΐου 2011.

Διαβάστε τι λέει η έκθεση του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ για την πρόσβαση των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε «κλιματικές» πληροφορίες.

econews

Σχόλια