Συνέδριο για τη διαχείριση υδάτων στη Μεσόγειο

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ολοκληρώνεται σήμερα το Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Μη συμβατικών Υδατικών Πόρων στη Μεσόγειο» που διοργάνωσε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas), σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τη Γραμματεία της Ένωσης για τη Μεσόγειο και τη Global Water Partnership-Mediterranean, και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton.

Το συνέδριο, που στοχεύει στην ενίσχυση των δράσεων του Μεσογειακού Σκέλους της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το νερό (MED EUWI) και του GEF MedPartnership, προωθεί το διάλογο συμβάλλοντας στην εξεύρεση λύσεων.

Ειδικότερα στόχος του συνεδρίου είναι:

–  Η δημιουργία πλατφόρμας για τη διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ όλων των εταίρων, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη της διαχείρισης των μη συμβατικών υδατικών πόρων στη Μεσόγειο.

–  Η  διερεύνηση του ρόλου που θα πρέπει να διαδραματίσει ο ιδιωτικός τομέας

– Η προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων πάνω σε βέλτιστες πρακτικές και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με πιθανά περιφερειακά προγράμματα διαχείρισης μη συμβατικών υδατικών πόρων.

econews

Σχόλια