Ανακύκλωση: αύξηση 15% τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

0
244

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κατά 15% αναμένεται να αυξηθούν τον Σεπτέμβρη τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται από τους μπλε κάδους σε περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, που συνεργάζονται με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.gr, 85 μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στον άξονα Βασ. Όλγας, Βασ. Γεωργίου και Τσιμισκή και 350 σε όλη τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, ενώ συγχρόνως αντικαταστάθηκαν στα 100 περίπου σημεία χωροθέτησης οι παλαιοί γκρι κάδοι με νέους μπλε.

Με βάση την προγραμματική συμφωνία με την Ε.Ε.Α.Α., μέχρι τέλος του έτους οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Παράλληλα συνεχίζεται το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με αυξανόμενη τάση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Σημειώνεται ότι με ένα τηλεφώνημα στο 15192 ή στο 2310 512085 και 2310 494507, οι δημότες, οι επαγγελματίες, ιδιωτικοί ή δημόσιοι φορείς, επιχειρήσεις και γραφεία μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την ανακύκλωση χαρτιού και να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που αφορά τις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές.

econews

Σχόλια