Κρήτη: στον εισαγγελέα για θανάτωση και κακοποίηση σκύλων η Ζωόφιλη Δράση

0
70
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μηνυτήρια αναφορά για την κακοποίηση και θανάτωση δύο σκυλιών στο λιμάνι Ηρακλείου Κρήτης κατέθεσε στον Εισαγγελέα της πόλης το Σωματείο Ζωόφιλη Δράση.

Ο Δίας ράτσας Dogo Argentino βρέθηκε δεμένος σε ένα κοντέινερ το βράδυ της Παρασκευής (9/9) στο χώρο της Ελεύθερης Ζώνης του Λιμένα Ηρακλείου από τη Λιμενική Αστυνομία. Δίπλα του κείτονταν νεκρή η Κάρμεν, θηλυκό της ιδίας ράτσας.

Τα δύο μεγαλόσωμα Dogo Argenetino βρέθηκαν εγκαταλειμμένα και εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς νερό ούτε ίχνος τροφής.

Με τη συνδρομή του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση, που ειδοποιήθηκε άμεσα από το Λιμενικό, ο Δίας μεταφέρθηκε  σε κτηνιατρική κλινική όπου του προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ παράλληλα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εύρεσης του ιδιοκτήτη του καθώς το ζώο έφερε σήμανση.

Ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε και αναγνώρισε τον αποδυναμωμένο από τις κακουχίες Δία, ενώ ενημερώθηκε για το θάνατο της Κάρμεν.

Ο Δίας έφερε πληγές και εκδορές σε ολόκληρο το σώμα του, καθώς και παλαιότερα επουλωμένα τραύματα, πιθανότατα από εμπλοκή σε κυνομαχίες.

Οι περίεργες συνθήκες που βρέθηκαν τα  κακοποιημένα ζώα σε συνδυασμό με τις καταθέσεις του ιδιοκτήτη ο οποίος είχε παραχωρήσει τα δύο σκυλιά του σε «εκτροφέα» και  «εκπαιδευτή» αμισθί για αναπαραγωγή  της ράτσας Dogo Αrgentino σε περιοχή του Ηρακλείου, οδήγησαν το Σωματείο της Ζωόφιλης Δράσης, με ομόφωνη απόφαση  του ΔΣ, στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Ηρακλείου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την εγκατάλειψη, κακοποίηση, πρόκληση θανάτου, φθορά ξένης περιουσίας , πιθανή έκθεση σε κυνομαχίες κλπ.

Σημειώνεται πως τη μη ύπαρξη “εκπαιδευτηρίου” επιβεβαίωσαν επίσημα και οι Αρχές του Ηρακλείου.

Τη μηνυτήρια αναφορά εγχείρησε σήμερα Τετάρτη (14/9) στην Εισαγγελία η νόμιμη εκπρόσωπος του Σωματείου κα Στεφανάκη Γεωργία με αιτήματα τη κατά νόμο δίωξη και  παραδειγματική τιμωρία όποιου ήθελε προκύψει για την τέλεση αξιόποινων πράξεων εις βάρος των ζώων, καθώς και τον έλεγχο νομιμότητας λειτουργίας «εκτροφείου», συνθηκών διαβίωσης και μεθόδων «εκπαίδευσης».

econews

Σχόλια