Καβάλα: τοξίνες σε μύδια – απαγόρευση αλιείας

0
133

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την απαγόρευση αλιείας και κατανάλωσης μυδιών από την Κεραμωτή Καβάλας αποφάσισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, μετά την ανίχνευση βιοτοξίνης σε δείγματα καλλιεργειών της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr, σε μετρήσεις που έγιναν με τη μέθοδο της βιοδοκιμής σε πειραματόζωα, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Επιτήρησης των ζωνών παραγωγής ζώντων δίθυρων μαλακίων, ανιχνεύθηκε λιπόφιλη τοξίνη σε σάρκα μυδιών του Ορμου Κεραμωτής.

Οι έλεγχοι διενεργούνται με δειγματοληψίες σε εβδομαδιαία βάση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας και η ανίχνευση της βιοτοξίνης έγινε στο Εργαστήριο Αναφοράς Βιοτοξινών του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας εκδόθηκε απόφαση προσωρινής αναστολής της αλιείας, διακίνησης, εμπορίας και κατανάλωσης ζώντων δίθυρων μαλακίων της ζώνης παραγωγής της συγκεκριμένης περιοχής. Σημειώνεται πως αντίστοιχο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί πριν από έναν μήνα στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας.

econews

Σχόλια