Φυσικό αέριο: ενδεχόμενη συνεργασία ΑΗΚ, Noble, Delek στην Κύπρο

0
17

Περιβάλλον-Ενέργεια- Οικολογία

Την ετοιμότητά τους για ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου εκφράζουν τόσο η ΑΗΚ όσο και οι δύο εταιρείες Noble και Delek, σύμφωνα με το Sigmalive.gr.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΗΚ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα κεντρικά της γραφεία με στελέχη των εταιρειών Noble και Delek αναφορικά με το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Η εν λόγω συνάντηση ήταν συνέχεια προηγούμενων επαφών μεταξύ της ΑΗΚ και των δύο εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της εξόρυξης και εμπορικής εκμετάλλευσης φυσικού αερίου.

Οι εταιρείες Noble και Delek έχουν το δικαίωμα εκμετάλλευσης του ισραηλινού κοιτάσματος στο Leviathan, ενώ η εταιρεία Noble αρχίζει προσεχώς τις ερευνητικές γεωτρήσεις στο κυπριακό οικόπεδο Αφροδίτη.

Επίσης, σημειώνεται ότι τόσο η ΑΗΚ, όσο και οι δύο εταιρείες Noble και Delek εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα του Φυσικού Αερίου.

Η ΑΗΚ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την όσο το δυνατό συντομότερη έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τις δύο μονάδες παραγωγής αρ.4 και αρ. 5 συνδυασμένου κύκλου στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμού Βασιλικού, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Επίσης τονίζει στην ανακοίνωση της την αδήριτη ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

 

econews

Σχόλια