Φυσικό αέριο και ΕΣΠΑ στο επίκεντρο συνάντησης στη ΔΕΘ

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Στις επαφές που είχε ο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούσαν το φυσικό αέριο και το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε συνάντησή του με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο κ. Κατσιφάρας έθεσε το θέμα της πορείας του ΕΣΠΑ, σε σχέση με την επιχειρηματικότητα.

Ο υπουργός, ζήτησε τις προτάσεις της Περιφέρειας, όσον αφορά τους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να κατευθυνθούν κονδύλια, από τα 500 εκατομμύρια ευρώ, που διατίθενται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Κατσιφάρας συζητώντας για θέματα ανάπτυξης, επεσήμανε στον αρμόδιο υπουργό ότι για να υπάρξουν βήματα προόδου στο συγκεκριμένο τομέα, θα πρέπει να υλοποιηθούν οι υποδομές της Περιφέρειας και κυρίως οι οδικοί άξονες της Ολυμπίας και Ιονίας οδού.

Ακόμη, ο κ. Κατσιφάρας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη και συζήτησαν το θέμα της επέκτασης του αγωγού Φυσικού αερίου.

Συμφωνήθηκε, να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου, παρουσία και των εκπροσώπων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, που έχουν επεξεργαστεί το ζήτημα και έχουν ολοκληρωμένη επιστημονική και τεχνική τεκμηρίωση, για την έλευση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια.

 

Πηγή ypodomes.gr

econews

Σχόλια