Χαριστικό παζάρι σχολικών βιβλιων

1
196

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Χαριστικό παζάρι βιβλίων διοργανώνει το «χάρισέ το», ένα δίκτυο εθελοντών που δραστηριοποιείται από το 2008.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, εδώ και τρεις ημέρες άρχισαν να φτάνουν  τα πρώτα βιβλία στο κατάστημα του δικτύου, επί της οδού Ιασωνίδου 14 στη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι άλλοι έσπευσαν κιόλας να τα προμηθευτούν για τα παιδιά τους.

Όποιος ενδιαφέρεται να χαρίσει τα παλιά σχολικά βιβλία των παιδιών του, μπορεί είτε να τα πάει στο κατάστημα, που λειτουργεί από τον περασμένο Μάιο, είτε να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να τα χαρίσει, μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας http://www.xariseto.gr.

Η διαδικασία δεν απαιτεί χρήματα, ούτε είναι απαραίτητο να φέρει κανείς κάτι για να πάρει κάτι άλλο.

Στο κατάστημα αρκεί μόνο μια επίσκεψη στο χώρο, ενώ στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να κοινοποιήσει την επιθυμία του και ο κάτοχος των βιβλίων ή άλλων αντικειμένων θα αποφασίσει σε ποιον θα τα χαρίσει.

Σύμφωνα με την κ. Γεωργία Δημούδη, εκπρόσωπο και μία από τους δημιουργούς του δικτύου, από το 2008 μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο σε όλη την Ελλάδα.

«Στο Internet έχουμε 30.000 μέλη, ενώ από το κατάστημα της Θεσσαλονίκης διακινήθηκαν μόνο τον Ιούλιο 4-5 τόνοι πράγματα. Καθημερινά, το χώρο της Ιασωνίδου επισκέπτονται 20 με 30 άτομα, ενώ το «παζάρι» αφορά κάθε είδους αντικείμενα- από βιβλία, ρούχα και παπούτσια μέχρι παιχνίδια, cd, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμη και…. αυτοκίνητα. Μάλιστα, πολλά από τα αντικείμενα που διακινούνται ηλεκτρονικά ή καταφθάνουν στο κατάστημα των 200 τ.μ. είναι καινούρια και αχρησιμοποίητα. Διάφορες μικροηλεκτρικές συσκευές, μιξεράκια, ηλεκτρικά σίδερα, ηλεκτρικές σκούπες, ρούχα και παπούτσια μας παραδίδονται με τα καρτελάκια τους. Πρόκειται πιθανόν για πράγματα που αγοράζουμε, αλλά δεν χρησιμοποιούμε ή δώρα που μας κάνουν και δεν μπορούμε να αλλάξουμε», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Δημούδη.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. εχω ερθει στο μαγαζι σας, αλλα οτι πηρα το πληρωσα κανονικα, οποτε το δωρεαν που λετε δεν ισχυει καθολου, ειναι ψεματα για ερθει κοσμος στο μαγαζι σας και να βγαλετε λεφτα!!

Comments are closed.